EINDERSPOOR.NL | Luchtpost Indonesië Brieven/dagboek
EINDERSPOOR.NL | Luchtpost Indonesië Foto's
Diversen

6e BATALJON GARDE REGIMENT GRENADIERS
411 BATALJON INFANTERIE

Semarang, brief 22-10-1949

Beste ouders,

Jullie zult wel verwonderd zijn een brief van mij te ontvangen uit Semarang. Ik ben hier met verlof met mijn vriend. Dat ik zo vlug achter elkaar met verlof ben komt omdat ik van de eerste periode de laatste was en nu de eerste. Ik ben blij dat ik weer in Semarang zit. Hier heb ik voor het eerst met Indië kennis gemaakt en het is de stad van onze brigade. Ik voel mij hier het beste thuis van heel Java. Een dag voor mijn verjaardag heb ik verschillende brieven ontvangen, waaronder één van jullie. Hartelijk dank voor de verjaardagswensen. Zelf heb ik er helemaal niets aan gedaan en had nauwelijks in de gaten dat ik jarig was. Ik zal het hier nog maar in de stad vieren. Willen jullie Gerrit Welink feliciteren met zijn verjaardag. Het schiet mij opeens te binnen dat hij geloof ik de 25e jarig is. Gisteren heb ik nog wat sigaretten gehad van de dominee, die ik hier tegen het lijf liep. Hij moet een van onze jongens voor de krijgsraad verdedigen. Die heeft een vrouw doodgereden en is daarna doorgereden.

Ik eindig weer met de hartelijke groeten van uw liefhebbende zoon.Dagboek 13-10-1949

We zitten hier met 9 man K.L. en 15 man ondernemingswacht van Djati Barang. De ondernemingswacht zit hier met vrouwen en kinderen. Er zijn mooie vrouwen bij, maar je kunt er nauwelijks naar kijken, want die kerels zijn bar jaloers. Het is erg afgelegen. Alleen al naar de hoofdpost van ons is een afstand van 30 km.

Dagboek 20-10-1949

Vandaag ga ik met mijn vriend met verlof naar Semarang. 's Morgens met de auto naar Tegal gebracht, waar we de trein misten. Vervolgens gelift naar Pemalang en vandaar met de boemeltrein naar Semarang. Kwamen er 's avonds om 6.30 uur aan en verblijven daar in het verlofscentrum "De Hangmat".