Locatie: Omgeving Heidebloemplas - Ede
Datum: 8 juni 1996
Digitaal beschikbaar: 15 foto's
Foto's: Wouter van den Berg

Pieter Maritz Verkenners - Knokspel I.R.T.

Ga direct naar => [ Doolaard ]1 - De leiding met de jeep van Vaandrig Wouter onderweg tijdens een knokspel op een warme zaterdagmiddag.
Het spel draait om drugs, welke zijn doorgevoerd door het I.R.T.2 - De verkenners zijn inmiddels ook gearriveerd.34 - Vaandrig Robert Lourens poseert voor de camera.5 - Een warme stoffige middag. Onze jassen hebben we vandaag niet nodig.6 - Op zoek naar de smokkelaars, vlak bij de Kreelse plas7 - Daar raken we slaags met heel veel smokkelaars (rowans)8 - We hebben er onze handen vol aan910 - Je ouwe leiding even terugpakken.11 - Genadelose drugssmokkelaars - Robert L.12 - De politie is ook gearriveerd.13 - Uiteindelijk geven ze zich gewonnen14 - Dan wordt het splots snel donker15 - Er is onverwacht zeer zwaar weer op komst16 - Een echte zomerse onweersbui met veel gedonder en geweld17
We hebben enkel onze blouses aan en geen plek om te schuilen.

Ook moeten we nog terugfietsen over de hei! Best wel een beetje link.
Maar de verkenners scheelt het allemaal niets.
Die hebben plezier voor tien en gaan springend door de plassen.

Terug naar boven

Terug naar 1990
Uit de Doolaard

Zaterdag 8 juni 1996.

IRT-BUTSSPEL.

Hallo trouwe Doolaardlezers:

We willen wat vertellen over het knokspel van ongv. 4 weken geleden, wel wat laat maar dat maakt niet uit. We begonnen de middag met een opening van normaal formaat.

Daarna kregen we een brief te horen over een drugddeal tussen agenten en de drugsgebruikers. De overdracht zou op 2 verschillende plaatsen gebeuren. We splitsten onze groep op in tweeen en gingen daar een beetje kijken.

We vonden daar informatie die ons naar een andere lokatie leidde waar het tot een handgemeen tussen de gebruikers en de agenten en ons kwam.

Natuurlijk wonnen wij en werden de dieven naar huis gestuurd. Maar toen kwam het, onverwacht, verschik-kelijk, ongeloffelijk, monsterlijk en keigaaf.

Een ongeloofelijke ......regenbij waar ik nu nog nachten van wakker lig.

ONGELOOFELIJK!!!!! wat een regen, en gaaf en zwemmen in het bos tussen de verzopen Eekhoorntjes. Dat was echt wel gaaf en we waren nat tot op ons laatste draadje, en het was niet eens zo koud. De helft van iedreen liep zonder T-shirt aan en alles was nat.

Toen zijn we gauw naar huis gereden en hebben toen ook nog lol gemaakt in het water. Dat was het wel zo'n beetje

Greetings from P.C.S.
David Gebbing, Jeroen Hidding and Maarten Bouwman.


Terug naar boven

Terug naar 1990