Locatie: Keijenberg Renkum
Datum: 28 juni 1996
Digitaal beschikbaar: 6 foto's
Foto's: Wouter van den berg

Pieter Maritz Verkenners - Verhuur materiaaltent

Ga direct naar => [ Doolaard ]


De leiding heeft de grote tent verhuurd en een aantal kaderleden gevraagd te helpen met opzetten
Het is mooi weer en ik besluit de leden met de jeep op te halen.1 - Jeroen H., Roy K. en Sander vd B.2 - Roy34

Op de terugweg belanden we achter het ziekenhuis in Bennekom met de jeep bijna in de sloot.
Roy schreef er onderstaand stukje over.


Terug naar boven

Terug naar 1990
Uit de Doolaard

Vrijdag 28 juni 1996.

SCHUIN.

Hallo, ik ben Roy en dit stukje gaat over schuin. Wat is schuin nou eigenlijk. In het volgende verhaaltje kom je dit te weten. Lees maar!

Op vrijdagavond om kwart voor zeven stopte er een fiets bij het huis van vaandrig wouter. De persoon stapte af en hij belde aan! Na een poosje wachten kwam wouter naar de deur en riep ha die Roy, en hij liep naar buiten. Achter hem kwamen Sander en Jeroen ook al aan. We stapten in een jeep en we reden naar het troephuis.

Bij het troephuis aangekomen stapten de drie pl's naar binnen en pakten een paar palen en een grootte legertent. Een grootte opluchting was dat de tent niet in de jeep hoefde, maar in de auto van Gerard. Na de tent ingeladen te hebben begon de barre tocht in de richting van Renkum.

(even tussendoor: Is de trap in het troephuis schuin?

antwoord: Ja die is best wel schuin, maar dat merk je niet echt)

Nu weer verder met het verhaal: We reden door de binnen weggetjes en we waren best wel snel in Renkum aang-ekomen, en we waren nu op zoek naar de plek waar we wezen moesten. Bij het beekje rechtsaf we reden nu op een klein bochtig landweggetje.

Bij een grote vakantie boerderij aangekomen reden we een bultje af. Eigenlijk niet echt schuin.

Op het erf aangekomen parkeerde Wouter de jeep en wij pakten de tent uit Gerard's auto die er al was. De tent werd opgezet op een weiland voor de boerderij en binnen een half uur werd de tent opgezet.

Netvoordat de laatste haring in de grond werd geslagen werd er even een schuine fotosessie gemaakt.

(zou schuin ook op deze manier gebruikt kunnen worden. Ik denk van wel, maar wat zou schuin nog meer kunnen zijn.)

Toen de tent klaar was gingen Jeroen, Sander en ik (Roy dus) even naar het moeras kijken. Wij konden hierna alledrie wel even een schone broek gebruiken.

Op de terug weg hoefden we niet naar het troephuis dus gingen we oven zandweggetjes terug naar huis. En... Hoe hoger de bulten werden hoe harder Wouter ging rijden. Toen we in Bennekom waren gingen we achter het ziekenhuis richting het bos en dit was echt leuk.

Want we konden het bos niet in (geintje). Maar wat hierna gebeurde zal ik nooit vergeten. Want ik ben er eindelijk achtergekomen wat schuin is, want naast het ziekenhuis is een klein paadje met een slootje er naast. en hier reed wouter met een vaart van (hoe hard kan zijn jeepje) nou ja, hard in ieder geval. en daar gingen we bijna de sloot in.

En nu weet ik wat schuin is. Als je met de jeep op het punt staat om om te vallen, en in een slootje te recht komt.

Na dit voorval reden we in de rietkampen nog even de geluidswal op en ook nog op een bouwterreintje een heuveltje op en af. Als je dit heuveltje wilt bekijken dan kan dat, maar dan moet je goed zoeken want het heuveltje is er niet meer.

Als laatste reden we naar wouters huis en ik pakte mijn fiets en reed naar huis. Maar dit staat in hoofdstuk 2 en dat kan je nergens lezen want dat slaan we over omdat het begon te regenen.

Roy Kieft.

Een volgende opkomst5 - Roy Kieft en Elwin Staal'Ter herinnering aan de jeep tocht met Wouter's jeep te 28-6'96


Terug naar boven

Terug naar 1990