Locatie: Lunteren
Datum: 8 en 9 november 1996
Digitaal beschikbaar: 9 foto's
Foto's: Wouter van den berg

Pieter Maritz Verkenners - Herfstkamp Distrikt

Ga direct naar => [ Doolaard ]1 - Overzicht met op de achtergrond de grote tent van de PM2 - De binnenkant


Postenspel


3 - Kaarsjes maken4 - Wiebelfietsen: Niels W. en Bram B.5 - De PM-post6 - Bram aan het mini-pionieren7 - Broekspijp hangen: Jeffrey, Maarten en Bernard8 - Lampions maken: Bart O.9 - Fietsbandentrekwedstrijd: Maarten


Terug naar boven

Terug naar 1990
Uit de Doolaard

Vrijdag 8 en zaterdag 9 november 1996.

HERFSTKAMP LUNTEREN.

We moesten vrijdagavond om 18.30 uur op het troephuis zijn voor het districsweekend. Voor dat we gingen moesten we eerst de grote groepstent en de gaslampen naar beneden halen, en toen dat gebeurt was gingen we op de fiets naar Lunteren.

Eenmaal daar aangekomen moesten we onze fiets wegzetten, na eenmaal ook nog een plekje te hebben gevonden in dat grote donkere bos, moesten we de tent opzetten. Nadat de tent stond moesten we onze spullen er in leggen, toen dat klaar was moesten we naar de opening. Toen we daar aankwamen was daar zo'n een of andere disco met gabber muziek en mellow, wat uiterraard helemaal geen muziek is maar herrie!!!

Na ongeveer een uurtje kregen we kortsluiting omdat een paar van die pest ventjes in de fitting van een lamp gingen tuffen.

Om ongeveer 22.45 uur was de disco afgelopen en was de bedoeling dat je ging slapen. Voordat we na de tent terug gingen, gingen we eerst nog een rondje kampterein maken.

Rond 24.00 uur lagen we dan ook in bed en gingen we slapen. S' Morgens om 7.30 uur stonden we op om ons inteschrijven voor het ochtend en middag programma. S' Morgens kozen we voor mini pionieren bij onze oude getrouwe leiding.

Na het middag programma was er een record-middag met: de kop van jut, spijkerbroek hangen, ei gooien, touw klimmen en binnenband trekken waar ik dan ook op gewonnen heb, maar wel op het nippertje want er waren nog twee andere jongens waar ik tegen moest strijden.

Toen het 16.15 uur was werd het weekend afgesloten, nadat was afgesloten gingen we de tent afbreken en de rotzooi opruimen en toen weer op de fiets naar het troephuis.

Op het troephuis hebben we afgesloten en toen mochten we naar huis.

En thuis aangekomen onder de douche en eten.

Sander van den Berg.


Terug naar boven

Terug naar 1990