Locatie: Doolhut II
Datum: 15 en 16 mei 1998
Digitaal beschikbaar: 20 foto's
Foto's: Wouter van den Berg

Pieter Maritzgroep - Vader- en zoonkamp

Ga direct naar => [ Doolaard ]


1 - "Welkom"2 - Douane34 - Het clubhuis is het schip5 - "Welkom aan boord!"6 - 'Inschepen'7 - Eenmaal aan boord worden de gasten vermaakt8 - Elwin, Maarten en Roy treden op910 - De kapitein kan tevreden zijn, alles verloopt naar wens.12 - Maar dan ...13 - Het schip wordt gekaapt!14 - Na het lossen van enkele schoten, vlucht iedereen naar buiten.
Er blijken traangaspatronen in het pistool te zitten.


Zaterdag


15
Het schip zit vast op een eiland, we gaan een eigen vaartuig boouwen16 - Een zeilschip!
17


18 - Mooi weer en de sfeer is prima.1920


Terug naar boven

Terug naar 1990
Uit de Doolaard

VRIJDAG 15 MEI WAS HET ZOVER. DIRECTEUREN, ADVOCATEN EN DIPLOMATEN SCHEEPTEN IN VOOR EEN GEHEEL DOOR XQC VERZORGDE LUXE 2-DAAGSE CRUISE. ZELFS MR. MICROSOFT BILL GATES HAD ZICH INGESCHREVEN.

We hadden weer iets nieuws bedacht. Alle vaders en zonen werden uitgenodigd voor een super de luxe cruise, geheel verzorgd door de XQC, bij menig verkennermoeder wel bekend van eerdere luchtvaartavonturen. De XQC - passagierslijst telde maar liefst 50 genodigden en het prachtige schip vertrok dan ook voortvarend en met luide scheepshoorn vanaf de kade aan de Doolhoflaan.

Het leek dit jaar goed te gaan met XQC, helaas waren er ook mensen die dat XQC niet gunden. De zogenaamde catering (keukenpersoneel) bleek overgenomen te zijn door de actiegroep GAZ (Gelderland Aan Zee) Zij kaapten onze boot op brute wijze. Na een mislukte ontsnappingspoging door het donkere bos werd iedereen de volgende morgen aan land gezet. Slechts wat voedsel en afgedankt materiaal vergezelden ons. We probeerde daar weg te komen doormiddel van het bouwen van een boot en het selecteren van matrozen, Hoewel de boot (zie tekening) er bijzonder fraai uitzag, zakte hij helaas in elkaar nog voor deze het water had geraakt. Maar als de nood het hoogst is, is de redding nabij en een XQC-reisburo bood gelukkig uitkomst. Voor weinig geld konden we meevaren op een nog tot vrachtschip om te bouwen cruiseschip. Maar ook nu hadden de kapers hetzelfde idee. Maar deze keer pikten we dat niet en dat eindigde in een grandioos watergevecht waarin er voor geen enkele vader genade was. Een passend einde voor een wilde Cruise.

Bakker Onnink, hartelijk bedankt voor de lekkere krentenbollen!

Bram Brouwer schreef:
IWe konden die avond in het ruim doorbrengen met een film en in de casino en ook nog met de massage. Ik heb de hele avond zitten te klaverjassen en jammer genoeg was ik niet zo goed om van die 2 oude zakken winnen. Het lag natuurlijk aan mijn partner, maar het bleek al snel dat die 2 oude zakken de hele dag niets anders deden dan klaverjassen.

De catering bleek uit 4 ruige matrozen te bestaan die van Hardewijk een echte grote haven wilden maken. We vluchten gelukkig na verloop van tijd via het ankertouw en kwamen op een onbewoond eilandje aan. We werden echter nog die avond gesnapt door de kapers. Na een welverdiende nachtrust mochten we van de kapers van het crouseschip

af omdat zij van dat schip een kruiser wilden maken. We mochten wat palen en eten meenemen om te overleven. Die dag hebben we middageten gemaakt en een boot gemaakt + een te grote kattepult. Het bleek dat het schip te klein was voor de bemanning en alle passagiers. Dus we hadden een kleine competitie om de beste mannen te kiezen. Ik werd natuurlijk gekozen en mocht het schip dopen. De bemanning klom op het schip en het schip donderde in elkaar waarbij de mast brak. Toen konden we niet meer uitvaren. Maar het bleek dat op het onbewoonden eiland een reisbureau was en dus gingen we daar een reis boeken naar Nederland. Het was een heel leuk weekend.Terug naar boven

Terug naar 1990