Locatie: Doolhut II - Ede
Datum: 19 en 20 november 1999
Digitaal beschikbaar: 16 foto's
Foto's: Wouter van den Berg

Pieter Maritz Verkenners - Troepkamp


1 - We beginnen dit kamp met een aflevering van "The Story Teller'2 - Spel met de lamp

Het is vrijdagavond, een uur of elf en pikkedonker wanneer de leiding de troep voorstelt het spel met de lamp te spelen. Bij dit spel is het de bedoeling dat men, zonder dat de leiding dit merkt, naar de olielamp sluipt om deze vervolgens uit te draaien.


3 - ... een wapendropping

Onderweg naar het speelveld; de 'Heuveltjes' ter hoogte van het Concordiaveldje vinden we hangend in een boom een parachute met stalen kist.


4 - Een kist vol wapentuig ...5 - ... en een brief in het Engels

Terug op het troephuis wordt de kist opengemaakt en voorzichtig uitgepakt. Er blijken wapens, granaten, tape e.d. in te zitten, veel te link voor ons, de kist wordt weer afgesloten. De Engelstalige brief welke in de kist zat maakt ons duidelijk dat de wapendropping afkomstig is van het ALF. Animal Liberation Front en bedoelt is voor de Nederlandse tak van deze groepering (DALF), zij willen immers een aanslag plegen op een boer in onze omgeving. Na het inlichten van de politie gaat iedereen om 2400 uur de tent in om te gaan slapen.


6 - Activist

Om 0100 uur wordt de eerste slaap echter bruut verstoord door twee mannen die de kist willen hebben. Voor dat we er erg in hebben zijn ze weer weg, een van onze jongens met zich meenemend (Ferdinand) Wanneer we alle jongens gewekt hebben en hebben vastgesteld wat er precies gebeurt is wordt er buiten door een van de ontvoerders een aantal eisen bekend gemaakt. Ze willen de kist ruilen tegen de verkenner, over tien minuten bij de mast naast het spoor. De leiding besluit er, vergezeld door de nog slaperige verkenners en de kist gevuld met houtblokken, op af te gaan.


7 - Nog een => butsen!

In het bos worden de leden gebutst en ingerekend en Ferdinand bevrijd. Tegen half drie komt ook aan dit spel weer een eind en gaan de verkenners voor de tweede keer naar bed. De leiding besluit nog een sprookje te bekijken op de beamer en gaat pas veel later slapen.


8 - Ferdinand91011 - Een warme kop soep gaat er nu wel in!1213 - Vieze broeken, missie geslaagd.


De volgende morgen


14 - Maurits en Jaap bakken een eitje15 - Natuurlijk is er ook havermout!


Terug naar boven

Terug naar 1990