Locatie: Doesburgermolen Ede
Datum: 20 januari 2001
Digitaal beschikbaar: 8 foto's
Foto's: Wouter van den Berg

Pieter Maritz Verkenners - Knokspel B.S.E.

Voor 1400 uur wordt er een envelop afgegeven met daarin post bestemt voor Dhr. Boersma, medewerker van VIKA -Ede. De envelop is reeds geopend en bevat naast een pakbon een begeleidend schrijven.

ORDERBEVESTIGING

Geachte heer F. Boersma

Als reactie op uw schrijven van 14 januari j.l. doe ik u hierbij een monsterzending toekomen van onze laatste aanmaak diermeel. Voor de aanmaak van ons diermeel worden uitsluitend Franse runderen van zeer hoge kwaliteit gebruikt. Wij kunnen u dit kwaliteitsproduct tijdelijk met zeer hoge korting leveren. Betaling uitsluitend contant na controle van de zending ter plaatste. Zoals telefonisch overeengekomen zullen de leveringen iedere 3e zaterdag van de maand gaan plaatsvinden.

De aflevering zal plaatsvinden op de door u opgegeven locatie; 81757145
Klant: Feenstra b.v.
Tijd van levering : 15.00 uur

Met vriendelijke groet,
Jean Chanterels


Boer Feenstra is om 14.30 uur aanwezig bij de Doesburgermolen. Handelaar Fedde neemt twee lege en twee volle vaten diermeel mee. De lege vaten komen aan de weg te liggen, nabij de inrit van de boerderij. Deze vaten komen de verkennes onderweg naar de molen tegen. Tijdens het onderzoeken van de vaten komt boer Peter polshoogte nemen en jaagt hen weg. De verkenners verzamelen bij het veldje nabij de Doesburgermolen, waar ze zicht houden op boer Peter. Hierna komt Fedde met de auto de lege vaten ophalen. Peter stapt in en rijdt mee naar het veldje alwaar de nieuwe volle vaten worden uitgeladen. Na het verbergen van de vaten en het overhandigen van het geld gaat verkennerleiding verhaal halen. Wanneer dit op niets uitloopt, worden Fedde en Peter door de verdekt opgestelde verkenners overmeesterd. Eind goed, al goed.


1 - Een winterse opkomst in januari2 - Op zoek naar de boeven - boer Feenstra aan de Doesburgermolenweg3 - Verdachte lieden4 - De 'foute' boer en zijn leveranciers worden overmeesterd5 - We kennen geen genade!67 - De boeven gevangen - de vaten met koe-hormoon veiliggesteld

Terug naar boven

Terug naar 2000