Locatie: Doolhut II
Datum: 28 en 29 november 2003
Digitaal beschikbaar: 52 foto's
Foto's: Wouter van den Berg

Pieter Maritz Verkenners - Kaderkamp

Ga direct naar => [ Verslag ] => [ Video ]1 - Inschrijving

Deze probleemjongeren volgen op last van de rechter een ontwenningscursus.
Ze zijn allen verslaafd aan het energiedrankje 'GOLDEN POWER'.

Tijdens dit (survival) weekend zal de mate van verslaving worden vastgesteld.
Hier moeten de heren een contract ondertekenen dat men voor eigen risico deelneemt.2 - We beginnen met een kompasdoorsteek over de Ginkelse hei, waar het flink mistig is.3 - 258 graden / 1400 meter45 - Terug bij het troephuis wordt de conditie van de deelnemers getest.6 - Het klimmen in de vlaggenmast is voor velen een brug te ver.7 - De buikspieroefeningen geven minder problemen.8 - Op de Doesburgermolenweg worden de deelnemers achter een auto voortgesleept
om durf en hardheid vast te stellen.9 - Alweer een nieuwe locatie.
De heren mogen ditmaal vlotten bouwen op het industrieterrein langs de A12.10 - Het water is koud, de broeken zeiknat.11 - Je zou het niet zeggen, maar het is wel eind november!12 - Dat is afzien!13 - Midden in de nacht jezelf omkleden en
afwachten wat ze nog meer voor je in petto hebben.14 - (Je moet een droge broek meenemen, en sokken!)15 - Hierna worden de heren geblinddoekt afgevoerd naar een onbekende locatie.16 - Op deze garagezolder mogen de blinddoeken af en is er brood met warme worst.17 - De rit in de warme auto en het vermoeiende nachtprogramma doen de rest.18 - Ook de leiding gaat pitten.19 - 's Morgens is er havermout en volgt het serieuse gedeelte van het kaderkamp.20 - Een praatje over 'plichten en verantwoordelijkheden'21 - Terwijl de leden teruglopen naar het troephuis, bereidt de leiding het volgende onderdeel voor.22 - Een Indianenbrug op acht meter hoogte!23 - Marijn


24 - Edwin


25 - Vincent en Maurits - Veiligheid voorop.26 - 'best hoog'


27 - Johan28 - Reindert29 - (pubers)30 - Joost31 - Matthieu32 - Rijk33

Terug naar boven

Terug naar 2000
Verslag

Na het afgeven van alle persoonlijke bezittingen moest eerst het reclasseringscontract getekend worden. Hierna moesten de 4 teams een achttal zware proeven afleggen. Dit alles om de mate van verslaving aan 'Golden Power' bij de deelnemers vast te stellen. Golden Power is een energiedrankje waaraan veel jongeren verslaafd zijn geraakt, met alle gevolgen vandien!

Vooraf moest bij iedere proef geschat worden hoeveel tijd men nodig dacht te hebben om de proef af te leggen. Deden de teams er langer over dan kreeg men gelijk extra strafopdrachten. Het team dat de langste tijd opgaf kreeg ook een extra strafopdracht

Na een kennismakingsrondje waarbij alle verslavingsproblemen even kort besproken werden, konden de team's gelijk op pad. Het was inmiddels al helemaal donker en erg mistig. Met 4 auto's gingen we naar de eerste locatie. Nabij de schaapskooi moest een route (258 graden, 1400meter) op de kaart worden uitgezet en een tweetal eieren, ongeschonden, naar het eindpunt worden overgebracht. Onderweg zou men echter worden opgewacht door de leiding die de opdracht gekregen had de eieren af te pakken.

Het team van Vincent en Rijk won deze eerste opdracht in ruim 38 minuten. De rest had meer dan een uur nodig om de afstand in het donker af te leggen. De strafopdracht bestond uit het eten van een aantal droge beschuiten.

Terug bij het troephuis moesten de teams zo snel mogelijk het touw in de mast hangen en de vlag hijzen. De tijd die men extra nodig had werd omgezet in een strafopdracht. Slechts 1 team (Marijn en Reindert) wist de opdracht goed uit te voeren. Alle andere teams gaven op en konden rekenen op extra straftijd. Ditmaal moesten de buikspieren het ontgelden.

Van proef 3 is helaas geen beeldmateriaal beschikbaar. De 4 teams moesten, met hun blote handen, zich zo snel mogelijk onder een balk doorgraven en daarna een lamp aantikken. Ook dit was weer een bijzonder lastige opdracht die verplicht moest worden uitgevoerd. Het team van Marijn en Reindert was wederom het snelste en wist de zware klus als eerste te klaren en verdienden daarmee de meeste bonuspunten.


Het is inmiddels middennacht, we bevinden ons nu op een verlaten zandweg nabij de Doesburgermolen. Ditmaal komt het vooral op durf en doorzettingsvermogen aan. Voorzien van beschermende kleding moesten de teams zich zo ver mogelijk laten voortslepen door een auto die steeds harder ging rijden. De afstanden lagen niet ver uit elkaar, zo'n 20 tot 25 meter liet men zich met een snelheid van 30km per uur over het zandpad slepen. Wederom een bijzonder spectaculiare en zware proef in volledige mist en duisternis. Tijd om te rusten is er niet, we gaan gelijk door naar de volgende proef.

Het is inmiddels 01.30 uur en de teams zijn drukdoende van palen en autobanden een vlot in elkaar te zetten. Met het vlot moet een water, gelegen tussen industrieterrein en A12, worden overgestoken. Het water is bijzonder koud en de oever glad. Het duurt dan ook niet lang of Marijn en daarna ook Joost glijden uit en vallen zo het water in. Vanaf de droge kant een fraai gezicht natuurlijk. Maar ze laten zich niet van de wijs brengen, alle teams gaan te water en weten deze opdracht met succes af te leggen.

Petje af heren!

De volgende opdracht is geheim. Geblindoekt worden de teams afgevoerd naar een onbekende locatie ergens in Ede. De verwarming in de auto gaat op 10 en de radio voluit. Wanneer we aankomen is een van de leden, zoals te verwachten was, reeds door de warmte in slaap gevallen.

Geblindoekt moet men een ladder beklimmen en komt men terecht op een kleine zolderverdieping boven een garage. Hier liggen ook de slaapzakken, het is inmiddels 03.00uur. Na het eten van een bruine boterham krijgt met 4 uur de tijd om op krachten te komen. Wanneer we een kwartier later komen controleren is het al helemaal stil en is iedereen reeds in slaap gevallen.

Het is 07.00 uur wanneer mijn wekker gaat. Tijd om op te staan. Beneden tref ik de rest van de leidng nog languit liggend in mijn woonkamer aan. Eerst de jongens maar even wakker maken.

Rond de klok van half negen eten we gezamenlijk een beker havermout en bespreken we daarna tal van zaken die we belangrijk vinden. Dit is dus de serieuse kant van het kaderweekend, taken en verantwoordelijkheden. Hierna lopen de teams terug naar het troephuis (3,5km)

Onderweg moet men opdracht 7 uitvoeren, het bedenken van een ehbo-programma voor de rest van de troep deze middag.

Terwijl de jongens aan het lopen zijn bouwt de leiding een Indianenbrug tussen twee bomen bij het troephuis. Op zo'n 9 meter hoogte worden twee lijnen horizontaal gespannen. Via een touwladder kan men naar boven klimmen om vervolgens over de touwen te lopen. Dit is, gezien de hoogte, een opdracht waarbij je zeker geen last van hoogtevrees moet hebben. Alle teams slagen voor deze proef. Wanneer we de foto's bekijken zien we vooral lachende gezichten.

Dit was de laatste opdracht, alle kaderleden hebben getoond over een flinke portie doorzettingsvermogen en lef te beschikken. We zijn trots op jullie en hopen dat jullie het ook een leuk kamp vonden en er wat van opgestoken hebben.

Bedankt voor het leuke weekend!

Hopman Wouter


Terug naar boven

Terug naar 2000