Locatie: Lunteren
Datum: april 2005
Digitaal beschikbaar: 85 foto's
Foto's: Wouter van den Berg

Pieter Maritz Verkenners - Regionale Scouting Wedstrijden

Ga direct naar => [ Verslag ]De Pieter Maritz Verkenners worden dit jaar vertegenwoordigd door de Arenden
Rob, Hans, Lieuwe, Ferry, Ide, Remco2 - Overzicht kampterrein Lunteren3 - Pieter Maritz Verkenners4 - Uitleg postenspel zondagmorgen5 - De laatste kans om punten te verzamelen voor je groep.6 - In totaal doen er 22 patrouilles mee.7


8 - Onze eigen post met Hopman Wouter9


10


11 - Vaandrigs Maurits en Bernard bemannen hier de post.
Wouter moet immers foto's maken!12 - Eťn, twee ...


13 - ... drie!14 - Links op de foto de dochter van oud-Vaandrig Ronald15 - Ze maken vooral veel lol. Dit blijkt ook wel uit de eindnotering.16


17 - Joke en Ester komen kijken bij de prijsuitreiking.18 - Het is altijd weer spannend hoe hoog onze jongens geŽindigd zijn.19 - Links op het schip Marcel en Marijn, lid van de organisatie.20 - Volgens mij behaalden we de voorlaatste plaats (zucht)

Terug naar boven

Terug naar 2000
Regionalen Scouting Wedstrijden

Door: Ide André

holo we zijn laatst met de arenden naar de rsw geweest ( regionalen scouting wedstrijden ) onze patroeje mocht omdat we bij het oeven kamp daar voor hadden gewonnen.

het rsw was in thema van de voc dus moesten we zoveel mogelijk daar aan aanpassen
hier een verslachje van ons kamp op rsw: het is vrijdag middag 16.15 iedereen komt bij het troep huis om alles in te pakken.

we paktn alle spullen en kontoleerde het wel 4keer zo wat , hebben we 8 lange palen , 2 dikke , 10 kleintjes , en oja tent ook wel handig. na toen we dachten dat we alles hadden en da bus = car er was van familie bouw konden we eindelijk gaan. met z'n 7 op de fiets naar lunteren. hert was echt vet laggen en dealeren op de fiets want iedereen hat er zzin in om een vet kikke weekend te maken. ofwe nou wonnen of niej. aan gekomen en uitgeladen tijd voor wat voer en dorste.

zo aan de slag 4 aan de tent en 3 aan keuken tafel. zo alles staat allen nog even het keuken zeil er over dan zijn we klaar . .... keuken zeil ?? onee he!!! klicht nog op troep huis . naja gelukkeg hadden we nog een zeil dat we gebruikten als zeil vor ons schip die we als tuis opdragt gemaakt hadden. na het feest kon beginen .

we moesten met ons schip naar de opening gaan . en hij moest heel ankomen !! das al heel wat voor ons als dat lukt het was namelijk een loop schip waar we met zn allen in pasten. na wat ge iesh en gediesh onder bomen door en gekantel van het schip waren we er. even naar de thema opening kijken en dan konden we de tent in en een vet kikke nacht maken. zo iedereen in zn nest. nu kan het leuk worden . we lagen een beetje wat voer te nemen en wat te drinken. het was vet gezelig na een uurtje kletsen sliepen de eersten al. hans lag naast me en we konden het niet laten om zn gezicht vol te stoppen met pindaa's. haha hans werd wakker met een schik en en sliep ook weer meteen. rond half 2 sliep iedereen maar om 2 uur werd in eens de helf wakker . we dealerde wat verder tot ongv. 4 uur en gingen slapen .

toen we weer wakker waren n een lekker ontbeit hadden van knak worst broot en soep konden we de hike gan lopen . oja eerst even unieform inspecte. zo we konden weg we gingen lopen maar het ging natuurlijk weer allemaal mis. we hadden aan het einde van de hike 3 posten van de ongv.8 en 0 roetes gescheven . we waren namelijk de weg kweit geraakt. na het schijven van het verslag konden we beginnen met het koken. een van de leukste dingen van een kamp je vuurt namelijk ( want we koken op hout vuur ) en maakt wat voer en je eet voer.we moesten een maaltijt maken met de dingen die we gekregen hadde. we maketn rijst met bruine bonen en een omelet alla van alles en nog wat. het eten ging egt op zn pm's we vroten maar wat en gewoon bij het vuur uit de pan . onder het af wassen kwam iemand uit de patroeije opeens met de vraag .. waar laten we het rijst en deze prut die nu in de afwas teil zit ?? ow rob wist wel wat hij pakte de teil en hij zal doen alsof hij struikende en de teil leit valen . maar wat doet hij .. hij doet het midde in oms kampje. dat werd dus veel op ruimen. toen we klaar waren gingen we naar stukje waar het thema werd gedaan.

er was een klein dorpje war je van alles kondoen. spijker slaan armpje drukken zee mans spellen en ook nog waterwacht kar rijden .. bij de tato kraam die er was waren lange rijen iedereen wou wel een nep tato. wij lieten er ook een zetten met I love golden pouwer. ( een energie drankje waar de lijding beetje tegen is ) iedereen was moe we gingen slapen . na dat rob een blikje perongeluk tegen ferrys hoofd gegooit was gingen we echt tukken. de volgen de dag hadden we nog een posten spel. we deden wat posten en begonnen toen het de tijd er voor was aftebreken. als je op je laatse dag om 12.00 gaat afbreken en wat eet tegelijk kan je laggen . rob pakte de hagelsag maar hielt de zak ondersteboven alles lpeurde er uit. ferry pakte snel een hand vol een pleurde het naar mn kop. zo begon een hagel slag gevecht. maar dat was niet allen nog geen 2 min daar na goeide rob een pak yougert tegen hans omdat hij niet luisterde. na flink gelaggen was het tijd om nu egt op teruimen . de leideing kwam en hielp ons.

nog even naar de sluiting om te kijken of we er nog iets van gebakken hadden het kamp .. hmm pm 15de plek. het was eventjes stil bij ons . 15de van de 17 ?? we hadden het zo goed gedaan ( dachten wij ) maar jha lol was er wel. we lade alles in en gingen trug naar het troep huis . na de spullen opgeruit te hebben vertrok iedereen moe naar huis met een vet kikke kamp acheter de rug ..

mzl ide
hmm... kheb best veel gescheven .. maar we hebben ook vet veel kikke dingen gedaan. :D


Terug naar boven

Terug naar 2000